Kidspiration: overige functies

Kidspiration kan leerlingen zowel visueel als auditief ondersteunen.

Kidspiration - ook met geluid

Leerlingen leggen in Kidspiration belangrijke verbanden door gebruik te maken van geschreven woorden en plaatjes, in samenhang met gesproken woorden. Met behulp van de Listen tool kunnen de leerlingen naar elke gewenste tekst luisteren. Ze kunnen ook hun eigen woorden en verhaaltjes opnemen. Daarnaast is het ook heel goed mogelijk om de leerling via gesproken instructie aan te geven wat de bedoeling van een opdracht is

Kant-en-klare activiteiten voor in de les

Kant-en-klare activiteiten helpen leerlingen snel van start te gaan. Kidspiration wordt geleverd met meer dan 150 activiteiten die bedoeld zijn om specifieke vaardigheden die in het hele curriculum als onmisbaar worden verondersteld te helpen opbouwen. 

Voorbeelden van dergelijke activiteiten: 

Als leerkrachten gebruik maken van de Activity Wizard, kunnen ze op eenvoudige wijze deze activiteiten aanpassen aan de behoeften van hun leerlingen. De Activity Wizard kan ook worden gebruikt om nieuwe, eigen activiteiten te maken. Via de Inspired Learning Community zijn nog eens enkele honderden activiteiten beschikbaar. Klik HIER om naar de Learning Community te gaan.

Rekenen met Kidspiration

GrafiekKidspiration beschikt ook over een aantal rekentoepasssingen die buitengewoon interessant en nuttig zijn. Met gekleurde bouwstenen kunnen ze tellen, vergelijken, de eigenschappen van rijen en reeksen bekijken en deze ook zelf uitbouwen. Ze oefenen met gelijkvormigheid en symmetrie etc. Met Kidspiration is het nu ook goed mogelijk om het inzicht in getalwaarden te vergroten en om meer inzicht te krijgen in rekenoperaties zoals onder andere vermenigvuldigen en delen.


cool hit counter