Probeerversie

Iedereen kan GRATIS de 30 dagen probeerversie van Kidspiration downloaden. U beschikt dan een maand lang over de volledige versie van het pakket.

Klik op de link hieronder om naar de Amerikaanse site te gaan. (Kies: download free trial) Vul een paar gegevens in en u kunt het volledige pakket downloaden!

Installeer bij voorkeur op een computer thuis. De gratis trial-versie is minder geschikt voor netwerksituaties. (Uiteraard zijn er wel echte netwerkversies van het pakket beschikbaar!)

Klik hier: Kidspiration downloaden

Ook beschikbaar voor hogere klassen (vanaf groep 7) en volwassenen: Inspiration.
Klik HIER voor meer informatie.

Even op gang komen...

Installeer de trial versie van Kidspiration via www.inspiration.com. Aangezien het een omvangrijk programma is kan het downloaden enkele minuten duren (afhankelijk van de snelheid van uw internet verbinding).

Start het programma nadat u dit volledig heeft geïnstalleerd.
Wij bevelen u aan om daarna eerst een paar indrukken op te doen van de vele toepassingsmogelijkheden van het programma. Wij hebben hiervoor een aantal korte lessen, van maximaal een half uur per les, onderaan deze pagina voor u klaargezet. Deze lessen zijn vertaald uit de originele Getting Started Guide van het programma en zullen u een aardige basis geven voor het werken met Kidspiration.

U kunt in het programma ook een aantal belangrijke PDF-files vinden die u kunt gebruiken om Kidspiration nog beter te leren kennen. Deze vindt u in het programma bij HELP-LEARN TO USE. Mocht u ook deze lessen willen gebruiken dan raden wij u aan om te beginnen met de Picture Writing View les. In totaal staan er in het programma meer dan tien lessen tot uw beschikking.

Als u het bovenstaande heeft gelezen, zal het u verbazen dat leerlingen zonder enige kennis van het programma zonder moeite aan de slag gaan met Kidspiration. Vaak is een introductie niet eens nodig. Het enige dat u hoeft te doen is het basisidee van het programma duidelijk maken en ze gaan daarna fluitend aan de slag. Ze zullen u waarschijnlijk al binnen het uur de eerste zelf gemaakte schema’s aanreiken. Dit is mogelijk omdat het programma heel intuïtief werkt. Echter voor uw eigen inzicht is het toch handig om de documenten geleidelijk te verkennen. Zo kunt u het programma als leerkracht zo goed en volledig mogelijk benutten!

Nog even een paar korte aanwijzingen: de uitspraak staat standaard ingeschakeld. Dit is zeer handig als leerlingen bezig zijn met Engels. Mocht de Engelse uitspraak u storen dan kunt u het geluid uitschakelen door naar het Teacher Menu te gaan. Kies voor Application Options en haal het vinkje weg bij Talking Interface.

Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van Kidspiration!

Aan de slag - les 1
Aan de slag - les 2
Aan de slag - les 3
Aan de slag - les 4

 

cool hit counter