Aan de slag met Kidspiration

Het opstartscherm

StartschermElke keer dat Kidspiration wordt opgestart begint het programma met het Opstartscherm. Vanuit dit scherm kunnen jonge kinderen heel gemakkelijk bepalen wat zij willen gaan doen.
Ze kunnen met iets nieuws beginnen in het tekenblok of het schrijfblok, of ze kunnen met het rekenscherm aan de slag gaan. Verder gaan met eerdere projecten is uiteraard ook mogelijk. Daarnaast kan er gekozen worden voor een van de vele activiteiten die kant-en-klaar worden meegeleverd.

Kidspiration en digitale schoolborden

Kidspiration werkt prima samen met de gebruikelijke digitale borden. Zo kan er ook heel goed klassikaal worden gewerkt. Ook presentaties aan het grote digitale bord zijn daardoor dus zeer goed mogelijk.

Kidspiration werkt o.a. prima samen met ACTIV-borden en InterWrite-borden.

In Kidspiration kan er worden geschreven op het digitale schoolbord. Voordat het handschrift wordt herkend, moeten er instellingen worden gemaakt. We geven u hieronder links naar een pdf voor ACTIV borden en InterWrite borden. Voor andere borden zal het op een vergelijkbare manier werken.

Handschriftherkenning op Activ borden
Handschriftherkenning op InterWrite borden

Engelse woorden?

Het feit dat Kidspiration een Engelstalige gebruikersinterface heeft, lijkt in tegenspraak met de bewering dat Kidspiration voor (Nederlandstalige) kinderen eenvoudig is te gebruiken. Er blijkt zich hier echter geen enkel probleem voor te doen. Dankzij het ruime gebruik van inzichtelijke icoontjes levert de Engelse taal geen enkele moeilijkheid op. In de praktijk blijkt juist dat de leerlingen al binnen een uur tot mooie resultaten komen. Als extra optie gebruiken scholen de Engelstalige interface ter ondersteuning van de Engelse les.

Een spreekbeurt houden of een werkstuk maken?

Zowel Inspiration als Kidspiration zijn programma's die perfect kunnen worden ingezet bij het voorbereiden van een spreekbeurt of een werkstuk. Wij hebben meer informatie over het maken van werkstukken en spreekbeurten voor u op een aparte site bijeengebracht.
Kijk daar bij de informatie over Inspiration. En bedenk: wat daar over Inspiration staat geldt vaak bijna net zo voor Kidspiration.

Klik hieronder om door te schakelen!

naar Onze Werkstukken

Mogelijkheden voor hogere groepen?

Voor de hogere groepen (7/8) is het programma Inspiration bij uitstek geschikt. Klik HIER voor meer informatie over Inspiration.

cool hit counter